Help mee om Rico’s werk voort te zetten.

Volg ons!

Burgemeester Dadema veilingmeester voor Rico’s Foundation Cambodja

Burgemeester Dadema veilingmeester voor Rico’s Foundation Cambodja

Burgemeester Martijn Dadema kruipt zaterdag 29 oktober in de huid van veilingmeester. Niet dat hij een andere baan ambieert, maar voor dit specifieke goede doel was hij wel te porren. Op deze zaterdag worden 20 schilderijen van Schilderclub “Artfun” geveild. En ruim 40 andere schilderijen staan tentoongesteld en wisselen tegen een goed bod van eigenaar.
Deze schilderijen worden geveild in het Dorpshuus in Heino. Artfun stelt deze prachtige schilderijen beschikbaar en de volledige opbrengst gaat naar de Rico’s Foundation Cambodja. Artfun bestaat uit een groep vrienden Miny Lenferink, Harry Jansen en Joop Krisman en de zussen Anne Doldersum, Diny Herbrink en Truus Westerink.

Rico Bos
Oud-inwoonster van Heino Anne Doldersum gaat komend januari terug naar Cambodja waar haar zoon Rico Bos, opgegroeid in Heino, in 1993 als marinier in een vredesmissie overleed. “Met de gehele opbrengst van de veiling van deze schilderijen en de opbrengst van mijn boek “In de voetsporen van Rico” en alle andere giften gaan we naar Sisophon. Ik wil samen met mijn huidige man Henk het werk van Rico afmaken. Wij willen daar iets betekenen voor de mensen die Rico zo graag had willen helpen” vertelt Anne enthousiast.

Kinderen helpen
Anne heeft contact met Pater Visser, grondlegger van de Don Bosco Foundation of Cambodia. Hij woont en werkt al 25 jaar in Cambodja. Visser doet er alles aan om kinderen goed onderwijs te geven en een vak te kunnen leren, waardoor ze verder kunnen in de maatschappij. Pater Visser heeft al een paar scholen opgericht. Op dit moment loopt er een project in Poi Pet om een lagere school op te richten en een prachtig elektro project voor een groep van 78 (straat)jongeren. “Wij willen graag deze jongeren een kans geven. Daarnaast wordt er een bewaarschool gebouwd in Sisophon. Deze school of de speelplaats zal de naam van Rico krijgen. We hopen dat velen met mij Rico’s werk willen voort te zetten.”

Veiling
De prachtige schilderen die worden geveild zijn vooraf te bezichtigen vanaf vrijdag 28 oktober 12.00 uur tot zaterdag 29 oktober 10.30 uur. De veiling begint zaterdag 29 oktober om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Ook Burgemeester Martijn Dadema brengt een mooie kavel in voor het goede doel. De schilderijen zijn ook te zien op de website www.ricosfoundationcambodja.nl. De veiling wordt gehouden in het Dorpshuus, Marktstraat 7 in Heino. Bent u verhinderd, maar wilt u graag iets doneren? Maak dan uw donatie over aan Rico’s Foundation Cambodja op IBAN nummer NL79 INGB 0009579094 t.n.v. J.G.S.J. Galgenbeld. Lees hier het interview uit hoezoheino van november 2013 met Anne Doldersum over haar boek “In de voetsporen van Rico”.